Storitve

RAZSVETLJAVA ZUNANJIH IGRIŠČ

Razsvetljava športnih objektov omogoča boljše pogoje za športne uporabnike

Športni objekti se gradijo in posodabljajo skladno z razvojem lokalnih skupnosti. Potreba po bolj zdravem načinu življenja in po druženju prinaša projektantom in proizvajalcem razsvetljave nove priložnosti in nove ovire, s  katerimi se spopadajo pri načrtovanju razsvetljave športnih objektov.

Razsvetljava malih športnih igrišč je potrebna zaradi delavnika ljudi. Veliko ljudi je v dopoldanskih in popoldanskih službah, zato potekajo druženja predvsem v večernem času. Poleg tega je poleti večer tudi prijetnejše ozračje. Natrpan delavnik in zgodnja tema jeseni in pozimi vodijo do potrebe po razsvetljavi igrišč, saj lahko uporabniki le tako uživajo ob druženju in rekreaciji tudi v večernem in nočnem času. 

Zunanja športna razsvetljava prinaša približno 1000 do 1500 dodatnih rekreativnih ur letno, kar ljudem omogoča, da trenirajo ali igrajo večerne tekme vse leto in ves teden. 
Razsvetljava velikih športnih igrišč pa je pomembna za kvaliteten trening profesionalnih športnikov, televizijskega prenosa tekem in splošne uporabe športnih objekotv, ki so lahko namenjeni tudi za državne dogodke ali izredne dogodke. Večji kot so športni objekti bolj zahtevna je razsvetljava, ki je potrebna za zagotovitev ustreznih svetlobnih pogojev. potrebni so večji in močnejši svetlobni viri, višji in močnejši stebri, ter električna napeljava, ki zmore zadostne moči.

Z napredkom tehnologije na področju LED svetlobnih virov, optik svetilk in napajalnikov je mogoče zagotoviti razsvetljavo, ki poleg izpolnjevanja zahtevanih standardov nudi tudi prijetno in sproščeno atmosfero ter očem prijazno svetlobo in vzbuja občutek varnosti, ob tem pa ne onesnažuje okolja, občutno zmanjša porabo električne energije, zmanjša ogljični odtis, nudi visoko stopnjo prilagodljivosti in pomaga skupnostim, da lahko kakovostno preživljajo prosti čas.

Smučarska skakalnica Planica

Podkoren, SLO

Planica je eden od največjih projektov, ki smo ga izvedli. Osnovni namen sistema razsvetljave je zagotoviti primerno in zadostno umetno svetlobo v večernem in nočnem času na območju celotnega doskočišča skakalnic HS139 in HS104.

Stadion Portoval NK Krka

Novo Mesto, SLO

V sklopu renovacije stadiona Portoval za nogometni klub Krka je bila sprejeta odločitev o zamenjavi in predvsem nadgradnji razsvetljave stadiona. Štiri 18 metrski stebri služijo za držanje LED reflektorjev, ki zagotavljajo visoke nivoje osvetljenosti.

Stadion NK Dobrovce

Dobrovce, SLO

Stadion nogometnega kluba Dobrovce je v letu 2022 doživel posodobitev, tako objektov in okolice kot tudi razsvetljave. S pomočjo štirih drogov razsvetljave in večih možnosti regulacije svetlobnega toka smo izvedli montažo razsvetljave in vseh pripadajočih elementov.