Prenova razsvetljave v centru Ribnice

Dne 7. aprila 2022 je župan, Samo Pogorelc, podpisal pogodbo za Prenovo in razširitev ulične razsvetljave v mestnem jedru Ribnice

Dne 7. aprila 2022 je župan, Samo Pogorelc, podpisal pogodbo za Prenovo in razširitev ulične razsvetljave v mestnem jedru Ribnice, ki predstavlja enega izmed pomembnejših izvedbenih projektov in h kateremu pristopamo že v prihodnjem tednu, namreč obstoječa ulična razsvetljava je trenutno zelo pomanjkljiva in dotrajana, deluje le še 12 svetilk.

Vse nove ulične svetilke, skupaj jih bo kar 61, bodo v obliki klasične kvadratne laterne, v sodobnem izgledu brez brez figurativnih dodatkov ali ornamentov, v jekleni izvedbi in mat barvi. Ploščico za pritrditev pa bo krasil ribniški grb.

Celotna investicija obsega izvedbo kabelske kanalizacije v skupni dolžini 998 metrov, 44 novih priključitvenih elektro jaškov, vertikalno kabelsko kanalizacijo do konzolnih svetilk, ki jih bo 32, priključitvene doze pod konzolnimi svetilkami, dobavo in montažo svetilk na kandelabrih, predvidenih je kar 29 novih.

V postopku javnega naročila je bil kot najugodnejši ponudnik izbrano podjetje Javna razsvetljava d. d. iz Ljubljane, ki bo pogodbena dela predvidoma zaključil do konca meseca avgusta 2022. Vrednost celotnega projekta je ocenjena na dobrih 338.000,00 € z DDV.

Tako bo mestno jedro kmalu zasijalo z z varčnimi, okoljsko primernimi svetilkami ter hkrati ponudilo varnost vsem sprehajalcem in ostalim udeležencem v prometu.

Deli:

Ostale novice

Digitalna transformacija

V okviru javnega razpisa Spodbude za digitalno transformacijo MSP (P4D-ReactEU) je naše podjetje pridobilo financiranje v višini 100.000 EUR za zagotovitev digitalne transformacije ključnih procesov v podjetju. Cilj je izvedba digitalne transformacije, izboljšanje komeptenc zaposlenih in povečanje dodane vrednosti na zaposlenega.

Daruj novoletno jelko

Leto 2022 je v polnem zamahu in čas je, da odstranimo praznično okrasje z mestnih ulic in trgov, pa tudi deset smrek, ki so krasile mesto. Te nam največkrat darujejo naše meščanke in meščani.

Barvanje predora pod gradom

V avgustu 2022 bo Javna razsvetljava d.d. prevzela dela nad barvanjem predora pod gradom v Ljubljani. V predoru se kljub rednemu vzdrževanju in pranju na stenah nabira umazanija, katero je potrebno odstraniti in predor ponovno prebarvati.