Storitve

ENERGETSKE SANACIJE

Zmanjšanje porabe električne energije in onesnaženja

Zavedanje za ohranjanje stabilnega okolja, zmanjševanja emisij in skrbi za okolje, poganja naše podjetje naprej.

Z energetskimi sanacijami lahko močno, tudi do 80 %, zmanjšamo porabo električne energije in investicijo v novo razsvetljavo povrnemo že v nekaj letih. S pomočjo financiranja, ki ga ponuja podjetje Javna razsvetljava d.d. je mogoče razsvetljavo zagotoviti tudi brez začetnega vložka, le skozi povrnitev prihrankov investicije tekom določenega časovnega obdobja.

S prehodom na LED razsvetljavo, omejimo neželene učinke razsvetljave na okolje, zmanjšamo izpuste CO2 in povečamo prihranke. Pomembno je upoštevanje Uredbe o mejnih vrednostih svetlobnega onesnaženja in sodelovanje s svetovno organizacijo International Dark Sky.

Tehnično skladna razsvetljava

Vse izdelane energetske sanacije temeljijo na izvedbi svetlobnotehničnih izračunov, ki so v skladu z standardi in tehničnimi smernicami.

S pomočjo naprednih programov izvedemo simulacije razsvetljave, ter tako zagotovimo najbolj primerne in energetsko učinkovite svetilke za vaš projekt.

Ustrezno usposobljen kader bo glede na vaše zahteve in standarde izdelal najboljši možni projekt, ki se lahko dopolnjuje tudi s komponentami pametnega mesta.

Visoki prihranki

Z ustreznimi preračuni in uporabo visokokakovostnih LED svetilk svetovno priznanih proizvajalcev in materialov zagotovimo, da je zamenjava razsvetljave za naročnika hitra, udobna, ter mu prinaša ogromen prihranek v primerjavi s klasičnimi zastarelimi svetilkami.

Naši strokovnjaki natančno preračunajo prihranke in vodijo evidence porabljene energije, do katerih lahko uporabniki naših storitev dostopate preko Portal JRL.

Tehnično ustrezno izdelane svetlobne kalkulacije zagotavljajo visoko natančnost simulacij v primerjavi z realnim stanjem. tako izberemo optimalne svetilke za dotični objekt, s katerimi zagotovimo najvišje možne izkoristke in posledično prihranke. 

Za več informacij o izračunu prihrankov za vaš objekt nas kontaktirajte.

Dvorana Stožice

Ljubljana, SLO

Dvorana Stožice je bila deležna nove LED razsvetljave, ki zagotavlja najboljše možne svetlobnotehnične pogoje za igro in igralce, kot tudi za prenose tekem in atmosfero v dvorani. LED razsvetljava je po prenovi prinaša večji prihranek ob boljših svetlobnih pogojih.

Energetska sanacija šol v Ljubljani

Ljubljana, SLO

V sodelovanju z Mestno občino Ljubljana smo v sklopu projekta EOL 2, ki zajema energetske sanacije večjih objektov v občini, izvedli sanacije za 11 objektov. Energetska sanacija prinaša velike prihranke električne energije.

Dvorana Tri lilije

Laško, SLO

S prenovo strehe so se zaprli svetlobni jaški, ki so prepuščali dnevno svetlobo, dvoranska razsvetljava pa dobiva močnejšo in energijsko varčnejšo LED razsvetljavo. Ustrezni nivoji osvetljenost pa omogočajo boljše pogoje za igro, kot stara razsvetljava.