Reference

DVORANA TRI LILIJE, LaŠKO, SLOVENIJA

S prenovo strehe so se zaprli svetlobni jaški, ki so prepuščali dnevno svetlobo, dvoranska razsvetljava pa dobiva močnejšo in energijsko varčnejšo LED razsvetljavo. Ustrezni nivoji osvetljenost pa omogočajo boljše pogoje za igro, kot stara razsvetljava.

V dvorani Tri lilije je potekala intenzivna energetska prenova in obnova strehe.

S prenovo strehe so se zaprli svetlobni jaški, ki so prepuščali dnevno svetlobo, dvoranska razsvetljava pa dobiva močnejšo in energijsko varčnejšo LED razsvetljavo. Po sanaciji pričakujemo tudi manjšo porabo energije za ogrevanje v zimskih mesecih ter hladnejše temperature v vročih poletnih dnevih.

S prenovo je dvorana postala dostopnejša in bolj prijazna za vse uporabnike, hkrati pa bo omogočala gostovanje številnim športnim aktivnosti in doprinesla k nadaljnjemu razvoju športnega turizma na destinaciji.

Športna dvorana Tri lilije na 4500 kvadratnih metrih združuje večnamensko dvorano. Dvorana ima 2100 kvadratnih metrov igralne površine. V njej je mogoče urediti tri košarkarska igrišča po mednarodnih merilih. Na tribunah je 1800 sedežev, celotna dvorana pa ima zmogljivost 2500 sedežev.

Tehnični podatki

Datum izvedbe: 2021

Območje osvetlitve: 2100 m2


Dvorana Krim

Ljubljana, SLO

Pod projektom EOL 2 smo izvedli energetsko sanacijo notranje razsvetljave  v športni dvorani Krim. Izvedli smo zamenjavo vseh svetilk, z varčmini LED svetilkami, tako pridobili višje nivoje osvetljenosti in mnogo boljše pogoje zašportno udejstvovanje.

Dvorana Ribnica

Ribnica, SLO

Občina Ribnica se je odločila za energetsko sanacijo in zamenjavo celotne razsvetljave, katero je opremila tudi z možnostjo regulacije in upravljanja preko pametnih sistemov. Izvedena je bila tudi renovacija varnostnih svetilk in električnih omar.

Dvorana Stožice

Ljubljana, SLO

Dvorana Stožice je bila deležena nove LED razsvetljave, ki zagotavlja najboljše možne svetlobnotehnične pogoje za igro in igralce, kot tudi za prenose tekem in atmosfero v dvorani. LED razsvetljava je po prenovi prinaša večji prihranek ob boljših svetlobnih pogojih.