Reference

Prenova razsvetljave na LJubljanskem gradu, Ljubljana, SLovenija

V sklopu prenove razsvetljave Ljubljanskega gradu smo izvedli zamenjavo zunanjih svetilk, ki omogočajo barvno ustvarjanje osvetljave na objektu. Takšna razsvetljava pripomore k večji prepoznavi mesta Ljubljana.

V začetku meseca julija smo končali s prenovo razsvetljave Ljubljanskega gradu.

Uporabljenih je bilo 16 RGBW reflektorjev v LED tehnologiji, ki nam omogočajo osvetlitev Ljubljanskega gradu v katerikoli barvi. Uporabljeni so bili reflektorji z različnimi koti osvetlitve (od 10° do 40°), da se zagotovi kar najbolj enakomerna osvetlitev fasade. Pričakovan prihranek v električni energiji glede na staro opremo je cca 75%.

Reflektorji so postaljeni na mesta kjer ne kazijo izgleda stavbe ter ne zastirajo pogleda obiskovalcem na mesto. Na posamezne reflektorje so bile vgrajene tudi zaščite proti nezaželenemu bleščanju.

Vgrajeno je računalniško vodenje tako barve kot tudi moči posameznega reflektorja. To nam omogoča, da ob različnih dogodkih prikažemo različne barvne efekte oz programe kot npr.:

  • program slovenska zastava ob državnih praznikih,
    novoletni programi
  • barve ljubljanske zastave,
  • program ob spremljavi miklavževega sprevoda
    program za valentinovo,
  • ter ostali programi ob različnih priložnostih

Tehnični podatki

Datum izvedbe: 2020

Število postavljenih svetilk: 16 RGB svetilk

Priključna moč: 9 kW

Število scenarijev: Neomejeno

 

Letališka cesta

Ljubljana, SLO

V sklopu renovacije Letališke ceste, smo ustrezno zamenjali javno razsvetljavo, ter tako zagotovili ustrezne svetlobnotehniče vrednosti, omogočili največji prihranek in zmanjšali ogljični odtis razsvetljave. Izvedeno je pametno vodenje razsvetljave glede na promet in vreme.

Dunajska cesta

Ljubljana, SLO

V sklopu renovacije Dunajske ceste, smo ustrezno zamenjali razsvetljavo, ter tako zagotovili ustrezne svetlobnotehnične vrednosti, omogočili največji prihranek in zmanjšali ogljični odtis razsvetljave. Izvedeno je pametno vodenje razsvetljave glede na promet in vreme.

Košarkaško igrišče Luka Dončič

Ljubljana, SLO

V sklopu humanitarnega projekta smo sodelovali pri načrtovanju, dobavi, montaži, meritvah in predaji, novega košarkaškega igrišča Luke Dončiča v Ljubljani. 12 LED svetilk omogoča svetlobne pogoje skladne s standardi za športno razsvetljavo.