Reference

Športna dvorana piran, piran, slovenija

V sklopu renovacije Športne dvorane Piran smo zamenjali svetilke v dvorani z varčnimi in učinkovitejšimi LED svetilkami. Poleg prihrankov, smo dosegli tudi višje nivoje osvetljenosti v dvorani z večjo enakomernostjo in manjšim bleščanjem.

Zamenjava klasičnih svetilk, ki so bile predvsem energetsko neučinkovite, bo v naslednjih par letih z opazno manjšo porabo električne energije povrnila stroške investicije v LED razsvetljavo. Svetilke, ki so bile izbrane so v samem vrhu kakovosti tako izdelave, kot življenjske dobe.

Ob prenovi, so naši strokovnjaki izbrali najboljšo možno svetilko, tako da so dosegli ustrezne nivoje osvetljenosti, ustrezno enakomernost prostora in čim bolj zmanjšali bleščanje svetilk v dvorani, da je slednje čim manj moteče med igro v dvorani. Ob vsem pa niso pozabili tudi na ekonomsko sprejemljivo ceno svetilk. 

Javna razsvetljava d.d. je izvedla tudi montažo svetilk in električni priklop v dvorani in poskrbela za ustrezno reciklažo obstoječih svetilk, za zmanjšanje ekološkega vpliva na okolico.

Tehnični podatki

Datum izvedbe: 2022

Število postavljenih svetilk: 20

Območje osvetlitve: 420 m2

Skupna priključna moč: 2,6 kW

Nivoji osvetljenost: > 500 lx

Dvorana Krim

Ljubljana, SLO

Pod projektom EOL 2 smo izvedli energetsko sanacijo notranje razsvetljave v športni dvorani Krim. Izvedli smo zamenjavo vseh svetilk, z varčnimi LED svetilkami, tako pridobili višje nivoje osvetljenosti in mnogo boljše pogoje za športno udejstvovanje.

Dvorana Ribnica

Ribnica, SLO

Občina Ribnica se je odločila za energetsko sanacijo in zamenjavo celotne razsvetljave, katero je opremila tudi z možnostjo regulacije in upravljanja preko pametnih sistemov. Izvedena je bila tudi renovacija varnostnih svetilk in električnih omar.

Dvorana Tri lilije

Laško, SLO

S prenovo strehe so se zaprli svetlobni jaški, ki so prepuščali dnevno svetlobo, dvoranska razsvetljava pa dobiva močnejšo in energijsko varčnejšo LED razsvetljavo. Ustrezni nivoji osvetljenost pa omogočajo boljše pogoje za igro, kot stara razsvetljava.