Reference

SPREHAJALIŠČE SV. KATARINA, ANKARAN, SLOVENIJA

Občina Ankaran se je odločila za rekonstrukcijo športnega rekreacijskega parka v Sveti Katarini. Ob prostorski ureditvi je bilo postavljenih in zamenjanih 17 svetilk, ki osvetljujejo pešpot, zunanji fitnes in balinišče, ter ulico. Razsvetljava je zasnovana kot dinamična razsvetljava.

Skupno 11 svetilk deluje v režimu dinamičnega prilagajanja razsvetljave. Štiri senzorji gibanja zaznavajo obiskovalce in jim dvigujejo osvetljenost poti pred njimi oziroma območje zunanjega fitnesa. Ko na območju ni obiskovalcev se svetilke samodejno zatemnijo na nižji nivo s katerimi se varuje narava in živali ponoči, hkrati pa se zmanjša poraba električne energije.

Celotno razsvetljavo je zaradi pametnega sistema upravljanja mogoče spreminjati v realnem času ter tako poslušati pripombe obiskovalcev in jih tudi upoštevati. Vse svetilke, so vodene z hišnim sistemom JRL PRO, ki omogoča daljinsko vodenje razsvetljave in dinamično prilagajanje glede na obisk območja.

Tehnični podatki

Datum izvedbe: 2022

Število postavljenih svetilk: 17

Območje osvetlitve: 5000 m2

Skupna priključna moč: 5 kW

Nivoji osvetljenost: adaptivno

Športno šolsko igrišče Medvode

Medvode, SLO

Želje po osvetlitvi igrišča so izrazili športniki in rekreativci že takoj po odprtju igrišča. Javna razsvetljava d.d. je kot glavni izvajalec namestila opremo v električne omarice, izvedla gradbena dela postavitve stebrov, ter namestila svetilke na samem igrišču. Projektirana razsvetljava je bila primerno načrtovana za uporabo igrišča, brez nepotrebnega preosvetljavanja.

Ludus odbojkarsko igrišče

Ljubljana, SLO

Izvedli smo celotno električno inštalacijo in zamenjavo razsvetljave v Športni dvorani za igranje odbojke na mivki v Črnučah, v dvorani LUDUS. LED razsvetljava omogoča ustrezno spoštovanje standardov SIST EN:12193 za športne objekte.

Košarkaško igrišče Luka Dončič

Ljubljana, SLO

V sklopu humanitarnega projekta smo sodelovali pri načrtovanju, dobavi, montaži, meritvah in predaji, novega košarkaškega igrišča Luke Dončiča v Ljubljani. 12 LED svetilk omogoča svetlobne pogoje skladne s standardi za športno razsvetljavo.