Reference

ZAMENJAVA RAZSVETLJAVE V OBČINI ŠENTILJ, SLOVENIJA

Občina Šentilj se je odločila za zamenjavo razsvetljave v celi občini. Za zmanjšanje stroškov razsvetljave in večje prihranke, je bilo zamenjanih in prenovljenih 53 prižigališč. Dotična razsvetljava je sedaj daljinsko upravljana preko SCADA sistema podjetja, ki je bil tudi razvit v JRL.

Občina Šentilj se je odločila za zamenjavo razsvetljave po celotni občini. Skupaj smo izbrali lokacije in pomagali pri ponudbi svetilk, projektiranju, svetovanju o priklopih, gradbenih delih, prav tako pa tudi ob prenovi omar.

Ekipe so izvedle zamenjavo svetilk, ter vsa prižigališča v projektu opremila z daljinskim vodenjem sistema JRL BASIC. Sistem ponuja vodenje skupine svetilk, ki je povezana na prižigališče. Preko SCADA sistema je mogoče svetilke nadzorovati, ugotavljati izpade in svetilke ugašati ter prižigati na daljavo.

Dodatno smo nekatera prižigališča v celoti zamenjali zaradi dotrajanosti in namestili sodobne, varne in energetsko učinkovite električne omare. 

S prenovo razsvetljave je občina stopila korak dlje, pri doseganju prihrankov, zmanjšanju proizvodnje toplogrednih plinov, hkrati pa je svoje ceste, ulice in pešpoti boljše osvetlila.

Tehnični podatki

Datum izvedbe: 2022

Zamenjava razsvetljave Novigrad

Novigrad, CRO

V sklopu ESCO projetov je bila v hrvaškem mestu Novigrad zamenjana javna razsvetljava na območju celega mesta. Naše ekipe so v celoti izvedle projektiranje, zamenjavo, meritve in predajo nove javne razsvetljave. Z lastnimi ekipami smo izvedli zamenjavo svetilk.

Občina Ljubljana

Ljubljana, SLO

V Mestni občini Ljubljana poleg vzdrževanja razsvetljave zagotavljamo tudi izvedbo novih projektov javne in notranje razsvetljave, vzdrževanje in postavljanje cestnih utripalcev in semaforizacije. Skrbimo tudi za tematsko razsvetljavo gradu in nadzorujemo Predor pod Gradom.

Zamenjava razsvetljave Podgorica

Podgorica, MNG

V sklopu energetske sanacije razsvetljave na področju mesta Podgorica in okolice v Črni gori je podjetje izvedlo zamenjavo stare razsvetljave z novo LED razsvetljavo. V prvem sklopu sanacije je bilo zamenjanih 11.000 svetilk in izdelan popoln popis ter izgradnja katastra.